Jonge talenten aan het woord

Op 12 mei 2017, over deze onderwerpen: Jong N-VA

Fleur De Buck (27 jaar) - “Meer aandacht schenken aan dierenwelzijn”

“In de eerste plaats streef ik naar een correcte en betrouwbare politiek. Dat schept vertrouwen, iets wat belangrijk is ten opzichte van de bevolking. Het huidige stadsbestuur maakt daarvan een prioriteit. We werken aan een beleid ten voordele van de Harelbekenaar. Bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2018 zou ik graag mijn schouders zetten onder een paar nieuwe projecten. Als jonge ondernemer zijn lokale handel en economie belangrijk voor mij, maar ik wil ook meer aandacht schenken aan dierenwelzijn. Dit kan verwezenlijkt worden door er een nieuwe schepenbevoegdheid van te maken. Als schepen van dierenwelzijn bent u het een aanspreekpunt voor iedereen met vragen of suggesties rond dit thema. Daarnaast kan er ook een apart dierenloket komen in het stadhuis, sterilisatiecampagnes voor zwerfkatten en infoavonden voor baasje en dier. Het zijn slechts enkele voorbeelden. Heel belangrijk is dat de Harelbeekse burger hier inspraak in heeft, want een goed beleid start namelijk met het luisteren naar de noden en wensen van de mensen. Alle suggesties zijn dus welkom. Ik heb een groot hart voor mens én dier, dus voor mij ook dierenwelzijn op Harelbeeks terrein!”

Wout Patyn (20 jaar) - “Blijvend budget uittrekken voor kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur”

“Vlaanderen kent een sterk onderwijs. Toch zijn er nog heel wat knelpunten die meer aandacht verdienen. Anno 2017 laat de infrastructuur van schoolgebouwen het vaak afweten. Blijvend budget uittrekken in Harelbeke voor kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur is dus noodzakelijk. Ook moet geïnvesteerd worden in de toekomst. De Harelbeekse bevolking groeit aan en er dreigt een tekort aan leerlingenplaatsen te komen. Om dit probleem te vermijden moet nu werk gemaakt worden van een uitbreiding van de Harelbeekse scholen. Ook de voor- en naschoolse opvang moet gegarandeerd worden. Met een verkleuring van de bevolking moet de kennis van het Nederlands centraal staan. Extra naschoolse taallessen voor anderstalige leerlinge of voor andere familieleden kunnen georganiseerd worden in samenwerking met de scholen. Met onze schepen van Onderwijs Patrick Claerhout wordt hard gewerkt om het Harelbeekse onderwijs sterker te maken.” 

Vahid Zabihi (35 jaar) - “Taal is een cruciaal aspect bij integratie”

“Zowel Europees, nationaal als lokaal is immigratie een actueel thema. Daarbij is respect voor ieders cultuur vanzelfsprekend, maar het is even belangrijk dat nieuwkomers zich integreren. Een aanpassing aan de lokale gewoontes is noodzakelijk om tot een verdraagzame samenleving te komen. De thuiscultuur moet in dit assimilatieproces helemaal niet verloochend worden. Taal is een cruciaal aspect bij integratie. De praattafels in Harelbeke waren een mooi initiatief om dit in de verf te zetten, maar verdere inspanningen zijn nodig. Integratie stopt namelijk niet bij taal alleen. Een job hebben is ook een absolute noodzaak voor nieuwkomers, zeker bij jongeren. Om de werkloosheidsgraad bij allochtone jongeren omlaag te krijgen, kan men samenwerken met de Harelbeekse ondernemingen. Deze in de kijker zetten én bepaalde kwetsbare doelgroepen aan het werk helpen zou de perfecte oplossing zijn.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is