Zorg dat ook u gezien bent in het verkeer!

Op 22 december 2015, over deze onderwerpen: Activiteiten
fluohesjes N-VA Harelbeke

N-VA Harelbeke deelt fluohesjes uit! - Kinderen die te voet of per fiets naar school komen, zijn in de donkere wintermaanden extra kwetsbaar. In het (schemer)duister bestaat het risico dat autobestuurders hen te laat opmerken. N-VA Harelbeke deelt nu fluohesjes uit om over je rugzak te trekken. 

“De overheid investeert miljoenen euro’s in campagnes en sensibilisering. Daarnaast wordt er ook geïnvesteerd in verkeersdrempel, trajectcontroles , flitspalen enz. Wij moeten beseffen dat ook wij onze eigen verantwoordelijkheid dragen wat betreft zichtbaarheid”, zegt ondervoorzitter Carla Adams.

“Zeker de zwakke weggebruikers moeten zichtbaar zijn op de weg. Kinderen die te voet of per fiets naar school komen, zijn in de donkere wintermaanden extra kwetsbaar. Met donkere kleren reikt de zichtbaarheid slechts tot 20 meter, met lichte kleren tot op 50 meter. Fluohesjes met reflecterende stroken zorgen er voor dat fietsers en voetgangers in het donker tot op 150 meter ver zichtbaar zijn voor aankomende auto’s”, vertelt Adams. “Die zichtbaarheid kan dus zeker helpen ongevallen te voorkomen.”

Wij willen jullie daarbij helpen. N-VA Harelbeke heeft fluohesjes aangekocht en deelt ze uit.
Wenst u een hesje , neem dan contact op met carla.adams [at] n-va.be (subject: Actie%20fluohesjes%20N-VA%20Harelbeke) . Zorg dat ook u gezien bent in het verkeer! 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is