Openbare wifi

Op 4 februari 2020

Met N-VA Harelbeke pleiten we al geruime tijd voor meer openbare wifiplekken in Harelbeke. De komst van het nieuw marktcentrum biedt de opportuniteit om hier nu ook effectief werk van te maken.

Europese subsidies

Omstreeks oktober kreeg onze stad Europese subsidies, namelijk 15.000 euro, toegekend voor de installatie van openbare wifiplekken. “Een goede zaak!” vertelde gemeenteraadslid Wout Patyn op de afgelopen gemeenteraad. “Het is noodzakelijk om zoveel mogelijk centen naar onze stad te halen via subsidieprojecten. Dat het voor de installatie is van openbare wifi kan ik alleen maar toejuichen. Iets dat ook in ons verkiezingsprogramma stond.”

Concrete uitwerking

Stad Harelbeke heeft 18 maanden de tijd, anderhalf jaar dus, om de wifizones operationeel te maken. De operationele kosten zullen de stad toekomen, de installatie ervan zal gebeuren met de Europese centen.

Er zijn ook enkele verplichtingen Zo moeten er concrete locaties bepaald worden en een minimum aantal access points, de wifi moet minstens drie jaar operationeel zijn en het moeten nieuwe, of een uitbreiding/upgrade van bestaande, wifiplekken zijn.

Op de gemeenteraad vroeg Wout Patyn meer duidelijkheid over de concrete uitwerking van het project: “Waar komen de gratis wifiplekken in onze stad? Ik denk dan logischerwijs aan ons nieuwe marktplein, of aan de vernieuwde Leieboorden. Ook het stadspark lijkt me een optie. Of denken jullie al reeds aan eventueel nieuwe sites zoals de komende sportsite? Is er ook al een timing vastgelegd over de komst van de openbare wifiplekken, met de termijn van 18 maanden in het achterhoofd?”

Schepen Windels (sp.a) had nog geen concrete plannen, maar beloofde alvast verdere stappen te zetten om snel resultaat te bereiken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is