Nieuwe voorzitter voor N-VA Harelbeke

Op 18 oktober 2021

Niko Tanghe wordt de nieuwe voorzitter van N-VA Harelbeke. Hij volgt daarmee Roeland Houttekiet (27) op die sinds maart 2019 tot voorzitter werd verkozen van de afdeling.

“Mijn vrijwillige engagement als voorzitter van N-VA Harelbeke stopt verplicht in de loop van volgende maand. Een verhuis naar Hooglede laat niet toe dat ik deze functie nog langer uitvoer in Harelbeke, aangezien je hier logischerwijs moet wonen om voorzitter van de lokale afdeling te zijn”, geeft Houttekiet mee. “Na 7,5 jaar de deur van N-VA Harelbeke dichttrekken is toch wel speciaal. Van jongerenverantwoordelijke tot secretaris en uiteindelijk voorzitter heb ik een hele weg afgelegd. Ik stond ook mee aan de wieg van onze intergemeentelijke Jong N-VA-werking”, vertelt hij.

Voortaan prijkt er dus een nieuw gezicht op de voorzijde van de huis-aan-huisblaadjes. Stasegemnaar Niko Tanghe is als zelfstandig IT’er geen nieuw gezicht, hij nam deel aan de verkiezingen in 2018 en is sinds 2019 ook ondervoorzitter van de afdeling. Intern was hij de eerste in rij om de fakkel over te nemen. “Ik neem de verantwoordelijkheid op om de partijwerking verder vorm te geven. Het is geen eenvoudige opgave want corona hakte er bij elke vrijwilligersvereniging stevig in en verkiezingen lijken voor veel mensen nog ver weg. Maar de politiek verdwijnt niet zomaar van het toneel. Acties bedenken of oplossingen suggereren voor je eigen stad blijft élke dag mogelijk. Samen met het bestuur gaan we alvast op de ingeslagen weg verder: met inhoudelijke voorstellen ijveren voor een alternatief beleid in Harelbeke”, geeft Tanghe mee.

Houttekiet geeft nog een laatste politieke boodschap mee: “Ik onthoud van de huidige meerderheid (Sp.a, Groen, CD&V) vooral de grote belastingverhoging en de veel te dure elektrificatie van het wagenpark; kostprijs meer dan een miljoen euro. CD&V ondergaat wegens totaal gebrek aan daadkracht en zwaait met een visie die ergens rond 2035 af moet zijn. Ik hoop echter dat Harelbeke al in ’24 een andere weg inslaat.” Roeland Houttekiet sluit af: “Ik wil zeker nog de huidige N-VA-bestuursploeg bedanken voor de fijne samenwerking en alle succes wensen aan onze mandatarissen. Wout, Brecht, Patrick en Sofie leveren prachtwerk af in de oppositie en ik wens hen het allerbeste toe.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is