Nieuw N-VA bestuur toont ambitie

Op 28 juni 2016, over deze onderwerpen: Jong N-VA

Op 12 maart kozen de leden van N-VA Harelbeke een nieuw afdelingsbestuur. Filip Vandeputte blijft voorzitter, Dirk Langsweirdt werd de nieuwe ondervoorzitter en Roeland Houttekiet vervult vanaf nu de rol van secretaris. We zochten Dirk en Roeland, beide nieuw in hun functie, op voor een gesprek over hun visie voor Harelbeke. 

“De N-VA is een buitenbeentje binnen het politieke landschap”, zegt de nieuwe ondervoorzitter. “De partij is geen grijze muis. Wij gaan volop voor een efficiënt bestuur, waarin we vrij en eerlijk kunnen spreken over de Harelbeekse uitdagingen.”


“In Harelbeke wil de N-VA spaarzaam besturen om meer over te hebben waar en wanneer het echt nodig is. Zo bouwt de ploeg bestuurservaring op en kan de coalitie een constructief beleid voeren. 
Bovendien is de N-VA een volkspartij: arbeider, student, ondernemer, man of vrouw, oud en jong, mensen van andere origine: iedereen is van harte welkom in de partij.”


“N-VA Harelbeke werkt mee aan een warm Vlaanderen. Dat doen we in de eerste plaats door goed te luisteren naar u, de burger. Wij zoeken geen conflicten, maar oplossingen voor een gezellige en groene stad. Ondernemen en handel moedigen we aan. Sociaal zwakkeren beschermen en helpen we.”


“Deze ploeg werkt voor u aan een mooie toekomst voor Harelbeke en Vlaanderen”, stelt de 22-jarige secretaris. “Ik ben ervan overtuigd dat wij als jongeren daarin een rol moeten spelen. Met Jong N-VA Vivit (Kortrijk, Kuurne en Harelbeke) maar ook in het bestuur van N-VA Harelbeke. Natuur en sport liggen me nauw aan het hart: ook op die vlakken wil ik de visie van de N-VA mee uitdragen.”


 “De rechtlijnigheid van de partij spreekt me bijzonder aan: problemen benoemen, ze aanpakken en toekomstperspectief bieden. Als volkspartij wijst de N-VA op verantwoordelijkheid: in een gemeenschap heb je immers rechten én plichten. Tegelijk sluit dat realisme perfect aan bij het streven naar Vlaamse autonomie.”


“Ook in andere netelige discussies durft de partij een duidelijk standpunt innemen – of het nu gaat over onverdoofd slachten of neutraliteit aan het loket. De N-VA houdt echter voet bij stuk. Dat doen we in Vlaanderen en dat doen we in Harelbeke.”
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is