N-VA wil een andere locatie in Harelbeke voor het nieuwe gebedshuis

Op 3 maart 2016, over deze onderwerpen: Provincie West-Vlaanderen
Gebedshuis tramstraat Harelbeke

West-Vlaanderen/Harelbeke/Deerlijk – N-VA West-Vlaanderen heeft bij monde van provincieraadslid Sophie Mespreuve (Deerlijk) het vergunningsdossier bestudeerd dat bij de deputatie met een aantal bezwaarschriften voor ligt in zake de bouw van een  gebedshuis. De deputatie zou in principe vandaag een beslissing nemen hierover. Ook de lokale afdeling van Harelbeke volgt dit standpunt: ”De inplanting van het nieuwe gebedshuis zou gebeuren in een drukke woonwijk. De buurt is terecht bezorgd. Er is meer kans op geluidsoverlast, daarnaast zal de parkeerdruk en de verkeersdrukte toenemen. Wij dringen er op aan dat er een andere locatie voor de inplanting van het nieuw gebedshuis wordt gezocht.”

Provincieraadslid Sophie Mespreuve (Deerlijk) over de mogelijke locatie: ”De bouwaanvraag tot het bouwen van een ontmoetingsruimte en gebedsruimte na het slopen van de bestaande bebouwing in de Tramstraat roept vragen op bij de buurtbewoners. Dit heeft geleid tot 24 bezwaarschriften en 3 petities. De nieuwbouw heeft een capaciteit van 203 personen maar er worden slechts 18 parkeerplaatsen voorzien op eigen terrein. Er zijn te weinig parkeermogelijkheden aanwezig op eigen terrein, wat zal leiden tot parkeerdruk in de hele buurt. Bovendien kent de Tramstraat heel wat garages en opritten, waardoor ook op het openbaar domein het aantal parkeerplaatsen beperkt is.”

“In het dossier bevindt zich bovendien geen informatie waardoor een beeld kan worden gevormd van de verwachte dynamiek en daarbij horende verkeersstromen. Er kan niet worden ontkend dat de aanvraag heel wat dynamiek met zich zal meebrengen. Het project zal immers dienst doen als gebedshuis, ontmoetingsplaats, leslokaal en plaats voor huiswerkbegeleiding. Ten slotte vreest de buurt nog voor meer geluidsoverlast. Er zijn nu reeds klachten van late-en/of vroege bijeenkomsten.”

Raadslid Mespreuve sluit af met volgende oproep naar de provincie: ”We benadrukken dat we absoluut niet tegen een gebedshuis zijn; iedere godsdienst moet zijn geloof kunnen belijden. Enkel de locatie doet de wenkbrauwen fronsen bij ons. We vragen dan ook aan de deputatie dat ze de vergunning niet aflevert en er een nieuwe locatie voor de  inplanting van het gebedshuis wordt gezocht."

 

Auteur:  Sophie Mespreuve, provincieraadslid N-VA West-Vlaanderen

Contact

Sophie Mespreuve, provincieraadslid N-VA West-Vlaanderen 
e-mail: sophie.mespreuven [at] west-vlaanderen.be
GSM: 0496 99 27 62

Ben Glorieux, fractiemedewerker N-VA West-Vlaanderen
e-mail: ben.glorieux [at] n-va.be
GSM: 0472 60 13 10

 

Foto: raadslid Mespreuve met mogelijke nieuwe locatie gebedshuis in de Tramstraat in Harelbeke.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is