N-VA vraagt extra inspanningen om verkeersveiligheid in Stasegem te garanderen

Op 22 februari 2022, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

Sinds de Politieke Gevangenenstraat en het bijhorende rondpunt dat kruist met de Generaal Deprezstraat en Veldrijk opnieuw werd opengesteld na lange werken, blijven enkele onduidelijk en daarmee onveilige verkeerssituaties aanslepen in Stasegem. N-VA vraagt bijsturing.

“Na vele maanden openbare werken was het een maand terug eindelijk zo ver en opende de Politieke Gevangenenstraat en de nieuwe verkeerssituatie op het voormalige rondpunt”, verklaart raadslid Patrick Claerhout. “Die werken waren nodig om de verkeers- en vooral fietsveiligheid in de toekomst te verbeteren. Al zien we na een maand nog steeds enkele angels die een snelle oplossing vergen omdat de veiligheid van fietsers én voetgangers in het gedrang komt.”

N-VA-voorzitter en Stasegemnaar Niko Tanghe beaamt: “Fietsers moeten elkaar drie tot vier keer kruisen en stappen niet af aan het zebrapad en er is amper signalisatie op de vernieuwde voorrangsweg die Veldrijk, de Generaal Deprezstraat en de Politieke Gevangenenstraat verbindt. De afwerking daar moet zo snel als mogelijk gebeuren, want de situatie van vandaag is ronduit onveilig, zeker met het zwaar vrachtverkeer die daar niet weinig voorbij komt.”

Ook de nieuwe fiets- en voetpaden in de Politieke Gevangenenstraat kennen nog mankementen: “Er is op bepaalde plaatsen een onduidelijke afscheiding tussen beiden. Het gaat soms slechts over een klein nuanceverschil door dezelfde soort klinkers in een andere richting te leggen. Extra belijning en kleur zal nodig zijn. En op sommige plaatsen is het voetpad zeer smal tot bijna onbestaande zoals in de buurt van Rouwcentrum Deseyne. Dit kan toch niet de bedoeling zijn op dergelijke drukke passages?” sluit Tanghe af.

Raadslid Patrick Claerhout vraagt op de gemeenteraad om die onduidelijkheden en onveilige situaties weg te werken. “Wij weten dat er nog werken komen op de Stasegemsesteenweg waardoor enkele euvel zal verdwijnen bij de nieuwe voorrangsweg, maar het is nog even wachten daarop. Ik dring aan op snelle aanpassingen om toekomstige ongelukken te voorkomen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is