N-VA hekelt rode fietsmarkeringen: “Harelbeke is een kleurboek met al die rode lijnen”

Op 27 mei 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

Wat N-VA Harelbeke vreesde is nu ook realiteit: schepen van mobiliteit Tijs Naert (Groen) besliste om toch door te zetten om rode asmarkeringen aan te brengen op de nieuwe fietsstraten in de Twee-Bruggenstraat en de Vrijdomkaai.

Vandaag was het zover, de fietsstraten in de Twee-Bruggenstraat en de Vrijdomkaai werden ingericht. Hierover werd reeds uitvoerig debat gevoerd op de gemeenteraad met de Stationsstraat als precedent in het achterhoofd. N-VA Harelbeke riep toen op om zuiniger om te springen met allerlei markeringen en daarmee ook met de centen.

“Op de gemeenteraad van 22 februari stond die inrichting op de agenda. We onthielden ons toen op dit punt omdat we het niet eens konden zijn met het voorliggend plan dat zou zorgen voor een wir war aan straatmarkeringen’, verduidelijkt raadslid Brecht Vandeburie. ‘Uiteraard moeten die straten duidelijk als fietsstraat gekwalificeerd worden, maar een overdaad aan markeringen werkt contraproductief, oogt niet fraai en verhoogt de onderhoudskosten.”

De wijk ’t Eiland

Raadslid Vandeburie en tevens inwoner van de wijk ’t Eiland houdt zijn hart vast: “Het bestuur heeft ook plannen om van de volledige wijk ’t Eiland een fietszone te maken. Ruim 300 fietslogo’s en 900m² asmarkering is gepland op de wijk. Gaan we straks ook daar een kleurboek zien? Het kan toch niet zijn dat ze ook daar in elke straat een rode asmarkering gaan aanbrengen?”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is