N-VA Harelbeke lost eerste vier namen voor de gemeenteraadsverkiezingen

Op 8 april 2024, over deze onderwerpen: Verkiezingen, Verkiezingen 2024

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober lost N-VA Harelbeke met grote trots de eerste vier namen: Patrick Claerhout als lijsttrekker, Célestine Vandeputte op plaats twee, Alec Desmet op plaats drie en Jan Van Coile als lijstduwer.

De kandidaten werden voorgesteld in d’Oude Pastorie in Hulste. “De afgelopen legislatuur hebben wij als partij op een constructieve manier oppositie gevoerd. We hebben geluisterd naar de stemmen van de Harelbekenaren, hun belangen behartigd en kritisch maar opbouwend deelgenomen aan het politieke debat. Iets wat ook is opgemerkt door andere fracties, zowel links als rechts”, klinkt het voorzitter Niko Tanghe.

“Ons doel is om deze keer opnieuw aan het beleid deel te nemen, om onze ideeën en plannen direct in de praktijk te brengen en Harelbeke toch op een aantal punten anders te gaan besturen. Daarom stappen we met geloof in eigen kracht, en dus als N-VA lijst, naar de kiezer voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober dit jaar.”

Een mix van ervaring en jong talent

Als lijsttrekker kiest N-VA Harelbeke voor Patrick Claerhout, gedreven ondernemer op pensioen. Patrick drukte zijn stempel als voormalig lijsttrekker in 2018. Als huidig gemeenteraadslid en voormalig schepen heeft hij een indrukwekkend palmares van verwezenlijkingen en beschikt hij over de meeste ervaring en dossierkennis. Mobiliteit en Openbare Werken zijn voor Patrick speerpunten waarvoor hij zich met hart en ziel inzet. “De keuze voor Patrick als lijsttrekker is een weloverwogen beslissing van het gehele bestuur, om op die manier continuïteit, kennis en ervaring te waarborgen en door te geven”, aldus voorzitter Niko Tanghe.

Naast ervaring is er ook ruimte voor vernieuwing. Op de tweede plaats staat de Bavikhoofse Célestine Vandeputte (24), communicatiemedewerker voor de N-VA in Brussel en kandidaat voor het Vlaams Parlement op de 16e plaats. In 2018 kwam Célestine als jongste kandidaat op bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Célestine Vandeputte: “Ik geloof dat je als jongere echt het verschil kan maken in de politiek. Als jonge kandidaat streef ik naar een bruisend Harelbeke, met bijzondere aandacht voor de jeugd, kwaliteitsvol onderwijs en een sterke lokale economie. Veel uitdagingen die ook een grote invloed zullen hebben op de jongere generaties. Onze stad heeft nood aan verjonging in de lokale politiek, een frisse wind die problemen durft te benoemen.”

Op plaats drie kiest N-VA Harelbeke nog een jonge kandidaat: Alec Desmet (27). Alec behaalde een Master in de Biomedische Wetenschappen en een Master in het Management. Hij werkt als Studiecoördinator Urologie in AZ Delta, waar hij dagelijks kankerpatiënten helpt. Met die professionele achtergrond wil hij zijn stempel drukken op het welzijn van de Harelbekenaren. “Ik wil me inzetten voor een warm Harelbeke, waarin Welzijn, Zorg en Sport centraal staan”, zegt Alec Desmet.

Lijstduwer wordt Jan Van Coile. Jan is een onmisbare kracht binnen de afdeling. Hij is al sinds de oprichting van de afdeling nauw betrokken en was ook lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. Door zijn jarenlange betrokkenheid heeft Jan een schat aan ervaring, kennis en wijsheid opgebouwd. “Ik ben vastberaden om deze ambitieuze ploeg te ondersteunen en samen te bouwen aan een welvarende toekomst voor onze geliefde stad, Harelbeke”, vertelt Jan Van Coile.

Patrick Claerhout: “We gaan deze uitdaging niet alleen aan. We hebben het voorrecht om te kunnen rekenen op een zeer enthousiast bestuur, waarbij alle leden op de lijst zullen staan. Met een mix van ervaring en jong talent zijn we klaar om de toekomst van Harelbeke vorm te geven.”

Meer informatie over de volledige lijst en programma volgen later.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is