Mededeling

Op 14 februari 2019

Het bestuur van N-VA Harelbeke neemt akte van de beslissing van Fleur De Buck om als onafhankelijke te zetelen. We willen met klem weerleggen dat we vrouwonvriendelijk zouden zijn of dat er sprake was van een boycot. We kozen immers met Sofie Tibergijn voor een andere vrouw om te zetelen in het Bijzonder Comité voor Sociale Dienst. Daarnaast kiezen we op Vlaams en federaal niveau voor Maaike De Vreese en Yngvild Ingels voor twee sterke vrouwen bovenaan de N-VA-lijsten, telkens op de tweede plaats.

Bovendien hadden de afspraak binnen het bestuur gemaakt om deze functie aan een niet-verkozene door te geven. We willen immers zoveel mogelijk mensen betrekken binnen de bestuursorganen in onze stad. Wij kiezen met N-VA Harelbeke dus voor de ploeg in plaats van eigenbelang. We wensen Fleur succes toe in haar nieuwe rol.

Met fractievoorzitter Wout Patyn en Brecht Vandeburie en Patrick Claerhout gaan we de komende jaren stevig inhoudelijk weerwerk bieden aan de nieuwe meerderheid in onze stad. We wachten hierbij nog altijd op het nieuwe bestuursakkoord tussen Sp.a/groen en cd&v. Een eerste amendement ligt bovendien reeds op tafel: onze N-VA-fractie dient een amendement in om pas zitpenningen toe te kennen als de mandataris minstens 2/3e van de vergadering aanwezig is. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is