N-VA-gemeenteraadslid Wout Patyn verlaat gemeenteraad vanwege verhuis: “Zal politiek metier missen”

Op 17 april 2023

Maandag 17 april was de laatste gemeenteraad voor N-VA-raadslid Wout Patyn. De 26-jarige Bavikhovenaar verhuist immers naar Brussel. “Het was me een genoegen om de Harelbekenaar voor meer dan vier jaar te vertegenwoordigen”, aldus Patyn.

Wout Patyn werd verkozen bij de laatste lokale gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018. Hij werd bij zijn aanstelling onmiddellijk fractievoorzitter van de driekoppige N-VA-fractie en bleef dit tot heden.

“Het reilen en zeilen van de gemeentepolitiek op de eerste rij meemaken, was een ervaring die me voor altijd zal bij blijven. Ik heb heel wat nieuwe mensen leren kennen en inzichten verworven die me persoonlijk verrijkt hebben. Tevens heb ik getracht om het beleid in Harelbeke vanuit de oppositie constructief te sturen. Gezwegen heb ik alleszins niet!”

Zo kaartte Patyn ludiek de 20% belastingverhoging aan door het stadsbestuur een cheque namens de inwoners te geven. Ontmaskerde hij de besparingen op de beloofde investeringen in nieuwe sport- en cultuurinfrastructuur en hamerde hij op het belang van het bewaren van voldoende open groene ruimte.

Patyn: “Ik zal het politiek metier missen. Ik vond mijn draai wel in de gemeentepolitiek en ambieerde meer voor de toekomst. Ik ga er samenwonen met mijn vriendin, en ons pad bracht ons naar Brussel. Al sluit ik niet uit dat de politiek me daar ook bekoort. Het is en blijft een passie!”

Toekomst

Voorzitter Niko Tanghe: “Uiteraard is Wout een verlies voor de lokale afdeling, zijn ervaring en drive zal gemist worden. Maar de N-VA is en blijft een sterk merk en we blijven verder werken aan de uitbouw van een solide afdeling. Ervaren kracht en ex-schepen Patrick Claerhout en raadslid Brecht Vandeburie blijven de N-VA in de raad vertegenwoordigen.”

Wout Patyn wordt vervangen door dhr. Vahid Zabihi die in onderlinge overeenstemming als onafhankelijke zal zetelen in de gemeenteraad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is