Minister Weyts investeert in Harelbeekse scholen

Op 8 mei 2020, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert via het Agentschap voor infrastructuur in het Onderwijs (AGION) in de Harelbeekse scholen. Vlaanderen investeert deze regeerperiode een half miljard extra in schoolinfrastructuur. Die investeringsgolf zal ook in Harelbeke voelbaar zijn.  

Scholen uit het gemeentelijk, stedelijk en provinciaal en vrij onderwijs kunnen financiële steun krijgen van de Vlaamse Overheid om schoolgebouwen te bouwen of te renoveren. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Daarmee investeert minister Weyts deze legislatuur 3 miljard euro in scholenbouw. De focus ligt in de eerste plaats op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zullen zijn. Maar natuurlijk blijft er ook oog voor de andere noden.  

"We zijn tevreden dat Harelbeke niet vergeten wordt," vertelt gemeenteraadslid Wout Patyn. "De vorige legislatuur hebben we eveneens noodzakelijke investeringen gedaan in onze gemeentelijke schoolinfrastructuur met de nieuwe basisschool Stasegem Zuid op kop. Een knap project voor onze kinderen. De noden blijven groot dus de middelen zijn zeker welkom."

In de Vrije Basisschool St.-Augustinus te Stasegem wordt 102.025 euro geïnvesteerd voor het herinrichten van de kleuterklassen en de renovatie van de turnzaal. Ook de  Vrije Basisschool Heilig Hart krijgt 102.025 euro voor de vernieuwing van het sanitair blok en de omvorming van de oude toiletten tot een klaslokaal. Daarnaast wordt ook nog 6.949,89 euro vrijgemaakt voor kleine herstellingswerken in de Vrije Basisschool St.-Rita.

“Goed nieuws dus voor de leerlingen en leerkrachten van alle betrokken scholen: zij krijgen nu betere schoolgebouwen”, zegt minister Weyts. “Wie inzet op de kwaliteit van ons onderwijs, moet ook inzetten op de infrastructuur van ons onderwijs”.  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is