Bloemmolenbrug en Twee-bruggenstraat

Op 16 juli 2020, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

Gemeenteraadslid Brecht Vandeburie ondervroeg de schepen van mobiliteit op de gemeenteraad van 13.07.2020 over de nieuwe Bloemmolenbrug en de verkeersituatie in de Twee-bruggenstraat.

Bloemmolenbrug

"Schepen Naert, u kwam in de pers voor de opening van de nieuwe “Bloemmolenbrug” (nieuwe fietsersbrug). Mijn vraag is of hieraan nog het “naamlabel” wordt opgehangen? Dit is namelijk een herkenningspunt voor fietsers bij passage door Harelbeke en bij voorkeur ook een herkenningspunt voor de hulpdiensten.

Daarnaast wens ik de afwezigheid van het aantal reddingsboeien langsheen de verlaagde leieboorden vanaf de Vlasstraat, Twee-Bruggenstraat en Vrijdomkaai aan te kaarten. In tegenstelling tot vroeger, waar een vangrail een eerste fysieke barrière was, heeft dit nu een heel open karakter gekregen. Wat op zich zeker een verademing betekent maar daarom niet veiliger. Vandaar dus onze oproep om op sommige cruciale plaatsen langsheen dit traject enkele reddingsboeien te willen laten voorzien.

Twee-Bruggenstraat

Twee-Bruggenstraat – onderdeel van de fietssnelweg F371. Graag luister ik even bij de bevoegde schepen Naert of er nog wordt voorzien in het aanbrengen van specifieke borden om de aanwezigheid van fietsers nog meer in beeld te brengen op de fietssnelweg F371? In de gemeente Heule is hier een mooi voorbeeld te vinden van dergelijke aanduiding.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is