Stadsbestuur hecht geen aandacht aan de Vlaamse feestdag

Op 14 juli 2020

Afgelopen weekend was het 11 juli, onze Vlaamse feestdag. Traditiegetrouw wordt onze Vlaamse gemeenschapsvlag dan uitgehangen aan onze openbare stadsgebouwen. Echter dit jaar was geen éxtra vlag te bespeuren ...

De voorbije jaren werden op 11 juli steeds onze openbare gebouwen bevlagt met de Vlaamse Leeuw. De N-VA zag er immers op toe dat dit consequent gebeurde. Nu we niet meer in het bestuur zetelen, zien we dat de aandacht hiervoor verzwakt. Wout Patyn: "We zijn een Vlaamse stad met sterke historische wortels, met onder andere graaf Liederik de voorouder van de eerste graaf van Vlaanderen Boudewijn I. Trots zijn op ons verleden houdt ook in dat we met trots onze Vlaamse feestdag vieren. Dit doen we traditioneel in het stadspark, maar dit jaar gooide corona roet in het eten. Dan is het toch een kleine moeite om onze Vlaamse gemeenschapsvlag uit te hangen nu de festiviteiten niet doorgaan? Voorgaande jaren was dit nochtans steeds het geval."

"We vallen onder het Vlaams gemeentedecreet en we krijgen ook heel wat projectsubsidies van de Vlaamse overheid. Dan is het toch ook maar een kleine moeite en dankbetuiging om wat chauvinisme aan de dag te leggen en onze Vlaamse feestdag te eren? In de toekomst vraag ik dan ook om opnieuw Vlaamse vlaggen te hangen aan onze openbare stadsgebouwen!"

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is