Opening bedrijvencentrum

Op 17 maart 2015, over deze onderwerpen: Economie

Dinsdag 17 maart werd het nieuwe bedrijvencentrum in Harelbeke officieel geopend. De opening werd door een groot aantal Harelbeekse ondernemers bijgewoond en ook N-VA Harelbeke was uiteraard aanwezig.

De verschillende sprekers waren Herwig Callewier van Beltrami, gedeputeerde van de provincie Jean de Bethune en burgemeester Alain Top. Bij afwezigheid van Vlaams minister-president Geert Bourgeois kreeg ook  Lieven Tack, adjunct-kabinetschef Economie, het woord. Hij prees de West-Vlaamse ondernemerszin maar de ook de rol van het stadsbestuur waar onze schepen van Economie Eddy Glorieux (N-VA) een kerntaak vervult. Een centrum waar ondernemers zich kunnen focussen op de kern, gunstige voorwaarden schept voor startende ondernemers en daarnaast een goede ligging biedt, gaat bovendien gepaard met ondersteuning door Harelbeekse investeerders en ondernemers. Het nieuwe centrum verdient dus alle lof. De opening werd opgeluisterd door VoixSix, een zeskoppige zangroep.

Ook het project HISE werd geroemd door zowel ondernemers, provincie als Vlaamse regering. Harelbeekse Initiatieven voor Sociale Economie, kortweg HISE nam als eerste een deel van de aanwezige units in gebruik. De synergieën die hierdoor ontstaan tussen sociale en reguliere economie slaan zo in de praktijk een brug tussen de verschillende bevoegdheden van schepen Eddy Glorieux (N-VA), nl. Economie, Sociale Economie, Werk, Ondernemen én Middenstand en zijn voorzitterschap van HISE. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is