Nieuw monument voor piloot Roland Garros

Op 5 april 2015, over deze onderwerpen: Cultuur

Honderd jaar geleden werd in Hulste de wereldberoemde Franse piloot Roland Garros neergehaald. Naar aanleiding van deze verjaardag ontstond het idee om een herdenkingsweekend te organiseren. De stuurgroep van dit evenement kwam met het idee om een monument voor de piloot op te richten.

“We zochten Kunst in Hulste aan om rond dit thema iets uit te werken”, zegt ons gemeenteraadslid Patrick Claerhout (N-VA). “Zij kozen een werk van Kornul. Aan enthousiasme geen gebrek, alleen bleek de prijs een struikelblok.” Ons gemeenteraadslid stelde daarom voor om sponsors voor het project te zoeken. Na een moeizame start werden die ook gevonden en kon Patrick het beeld bestellen. Van Kornuls modelbeeldje worden overigens nog tien exemplaren gemaakt en verkocht aan de sponsors.

Op 16 april is het zover. Dan zal het monument aan Dorpshuis de Rijstpekker onthuld en ingehuldigd worden. Het beeld betekent een stevige meerwaarde voor Hulste. De gulle sponsors zetten de deelgemeente zo nogmaals op de kaart. Het volledige weekend van 16 tot 19 april staat overigens in het teken van Roland Garros. De inhuldiging maakt deel uit van een hele reeks andere evenementen, zoals een tentoonstelling, een beachtennistornooi en een geanimeerde wandeling. Alle handelaars, verenigingen, scholen, Hulstenaars en de stad werken mee aan het feestweekend.

Meer info op www.hulste.info. Dit artikel verschijnt ook in het huis-aan-huisblad van april. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is