374.274 euro in Digisprong-middelen in Harelbeke

Op 7 juni 2021, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 374.274  in Digisprong-middelen in Harelbeke. “Dit is een ongeziene operatie. Scholen kunnen vanaf nu hun Digisprong voorwaarts nemen”, zegt Weyts. “We grijpen de coronacrisis aan om alle scholen mee te trekken in het digitale bad. Dat is een stevige stimulans voor meer onderwijskwaliteit.”

Onze scholen hebben een achterstand op het gebied van digitaal onderwijs. Dat werd sinds de uitbraak van de coronacrisis meer dan ooit duidelijk. Vlaanderen grijpt de crisis nu aan om de achterstand om te buigen in een voorsprong. Er wordt € 385 miljoen uitgetrokken voor een grote Digisprong voorwaarts.

De Vlaamse Overheid keert een schijf van € 230 miljoen extra middelen uit aan scholen. Het gaat om de eerste schijf van de Digisprong-middelen, waarmee scholen gaan investeren in onder meer digitale infrastructuur en ICT-toestellen voor alle leerlingen vanaf het 5de leerjaar.

Aanvullend op het Huis van Welzijn

“Digitaal onderwijs kan een geweldige aanvulling zijn op het klassieke onderwijs. Zo kan je via digitale weg sterke leerlingen meer uitdaging aanbieden en kwetsbare leerlingen beter ondersteunen”, stelt Sofie Tibergijn die zelf leerkracht lager onderwijs is. “Als lid van het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst zijn wij dagdagelijks bezig met het sociaal beleid van onze stad. Het Huis van Welzijn zette net daarom eerder al een project op poten om laptops aan te bieden aan de meest kwetsbaren aan een voordelig tarief. De digitale sprong in onze scholen werkt zo aanvullend met het beleid van het Huis van Welzijn.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is