2 miljoen euro voor kwalitatief hoogstaande logies in heel Vlaanderen, ook Harelbeke profiteert mee

Op 9 mei 2020, over deze onderwerpen: Cultuur, Provincie West-Vlaanderen

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir investeert via Toerisme Vlaanderen 2 miljoen euro in betere infrastructuur voor Vlaamse logies. De uitbaters van 69 vergunde logies verspreid over heel Vlaanderen krijgen financiële steun om werk te maken van structurele verbeteringen, zoals kind- en familievriendelijke voorzieningen, volledig toegankelijke en zorgspecifieke infrastructuur en voorzieningen voor kampeerauto’s. 

“Toeristische ondernemers die zelfs in deze moeilijke tijden blijven investeren geef ik heel graag een duwtje in de rug,” zegt Demir. “Ze versterken we ons Vlaamse logiesaanbod in alle provincies en bereiden we ons voor op de herstart van de toeristische motor.”

Vlaams minister van Toerisme Demir wil Vlaanderen verder uitbouwen en promoten als een kwaliteitsvolle bestemming, waar iedereen terecht kan voor een deugddoende en welverdiende vakantie. Om het Vlaamse logiesaanbod structureel te versterken moeten onze logiesuitbaters blijven investeren. En daarbij komt een financieel duwtje in de rug absoluut van pas, zeker in deze niet evidente periode waarin onze logies moesten sluiten door de coronacrisis. Minister Demir maakt daarom via Toerisme Vlaanderen 2 miljoen euro vrij om de uitbaters te ondersteunen. 69 logies verspreid over heel Vlaanderen kunnen rekenen op extra steun.

Ook Harelbeke profiteert mee. Er wordt 8847,00 euro voorzien de vakantiewoning Sleepsheep Sleepwell. "Het mag dan wel geen torenhoog bedrag zijn, ik ben ervan overtuigd dat de eigenaars tevreden zijn met de éxtra toelage. Alle beetjes helpen,' vertelt raadslid Wout Patyn. “De Vlaming zal zijn of haar vakantie massaal doorbrengen in eigen land. Dat biedt een enorme opportuniteit voor de toeristische sector om de vele troeven waarover we bezitten in de kijker te zetten."

“Het gros van de investeringen spitsen zich toe op kind- en familievriendelijke infrastructuur, om zo Vlaanderen nog beter op de kaart te zetten als een familievriendelijke toeristische bestemming. Het gaat dan concreet bijvoorbeeld over familiekamers of overdekte speelruimtes”, stelt de minister.

Maar er zijn ook investeringen in toegankelijkheid en zorg die moeten leiden tot nog meer inclusieve logies, waar ook mensen die een beperking hebben of een extra zorgbehoefte terecht kunnen. Het gaat dan bijvoorbeeld over aangepaste verblijfsruimten of aangepast sanitair. Elke Vlaming moet immers op vakantie kunnen gaan in eigen land, ongeacht de drempel die ze mogelijk ervaren.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is