N-VA herverdeelt takenpakket college

Op 16 februari 2017

Harelbeke – Als gevolg van het ontslag van schepen Maelfait uit de partij werden op het afgelopen schepencollege de N-VA bevoegdheden herverdeeld. Voor het bestuur is de interne zaak gesloten, de schepenen en fractie richten zich volledig op de toekomst van de stad en haar inwoners.

De partij betreurt het ontslag van schepen Jacques Maelfait uit de partij. Tegelijkertijd is de afdeling teleurgesteld dat op het ontslag binnen de partij geen ontslag volgde als schepen. Daardoor werden de bevoegdheden die aan de partij waren toevertrouwd binnen het college herverdeeld.

Beide N-VA schepenen nemen een deel op zich. Eerste schepen Annick Vandebuerie neemt Patrimonium, Stadskernvernieuwing en Landbouw over. Openbare Werken, Verkeer en Mobiliteit zijn voortaan de bevoegdheden van Patrick Claerhout. Hoewel het takenpakket voor beide schepenen zo stevig uitgebreid wordt, vrezen ze geen overbelasting. “Integendeel, het is een extra motivatie om er nog meer voor te gaan. Wij zullen als schepenen samen met de N-VA fractie ons de volle 100% blijven inzetten om verder te werken aan een beter Harelbeke,” verkondigen beide N-VA schepenen.

Wat de N-VA afdeling betreft, is het hoofdstuk hiermee volledig afgesloten. “De zaak is gesloten. Het is nu een kwestie van te kijken naar de toekomst. Achteruitkijken is niet waarvoor de N-VA staat,” pleit voorzitter Filip Vandeputte. “Voor ons primeert goed en efficiënt bestuur. Met de huidige coalitiepartners hebben we een goed beleidsplan ten voordele van de Harelbekenaar en we zullen dit dan ook verder uitvoeren.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is